Ana Sayfa Uncategorized ASIC Nedir? ASIC Miner Nedir? Madencilikte ASIC?

ASIC Nedir? ASIC Miner Nedir? Madencilikte ASIC?

tarafından kriptomeydan

Kripto para madenciliğindeki SHA-256 karma sorunlarını işlemek için dizayn edilmiş, tek seferlik görevler için tasarlanmış silikon işlemci çipleri ASIC olarak adlandırılır. Madencilik için tasarlanmış ASIC çip içeren ekipmanların genel adı ise ASIC Miner olarak bilinir.  Sizin için ASIC Nedir? ASIC Miner Nedir? sorularına yanıt aradık.

ASIC Nedir? ASIC Miner Nedir?

ASIC, “application specific integrated circuit” kelimelerinin kısaltmasıdır. Uygulamaya özgü tümleşik devreler, belirli amaçlar için özel olarak tasarlanmış cihazlardır. 

Madencilik için tasarlanmış bir ASIC, standart bir programlanabilir devre ile kıyaslandığında muhtemelen çok daha iyi performans sergileyecektir. Bu beceri, devrenin sadece amaçlanan işi yapmak için tasarlanmış olmasından kaynaklanır.

ASIC’ler genelde daha az enerji tüketecek şekilde ve daha küçük boyutlarda üretilirler. En büyük dezavantajları kullanıcılar için oldukça pahalıya mal olmalarıdır.

 

Kişisel kullanım bilgisayarları, tasarım amacı açısından kripto para madenciliği için uygun değildir. Yapısı itibariyle kripto paraların madencilik mesaisi zorluğu her geçen gün güçleşir. Standart bilgisayar ekipmanları kullanan madenciler çok fazla enerji tüketmelerine rağmen ellerindeki makinalarla çalışamaz hale gelirler. 

Bu aşamada devreye madencilik için özel olarak üretilmiş ASIC’ler girer. Sadece madencilik amacı ile tasarlanan ASIC’ler, oldukça az enerji harcayarak tasarruf sağlamakla kalmaz, süreci de kolaylaştırırlar.

ASIC Nedir? ASIC Miner Nedir?

Bitcoin Madenciliği (Mining) Nasıl Yapılır?

Alım, satım ve transfer işlemleri Bitcoin‘in bağlı olduğu Blockchain kayıtlarına işlenir. Ardından işlemlerin üyeler tarafından onaylanması beklenir. Onayın ardından ilgili tutar cüzdanınızdan düşülür ve karşı tarafa eklenir. 

Bu transfer işlemleri blok zincirlerine Madenciler tarafından işlenir. Yapılan ve yapılacak olan tüm Bitcoin işlemlerinin kaydedildiği blockchain kayıtları herkes tarafından görüntülenebilir verilerdir. Madenci bu işlem sonunda bloğu tamamladığı için ödül olarak belirli bir miktarda Bitcoin kazanır.

Bitcoin madenciliğinin çalışma prensibi, üretilen blokların şifrelenmiş versiyonlarını oluşturmak ve bunu onaylamak üzerinedir. Bu bloklar içerisinde yapılan finansal işlemler kayıt altında kalır. 

Blok yapımı masraflı bir mesaidir. İnternet bağlantısına, güçlü bilgisayar işlemcilerine ve sabırlı çalışma disiplinine ihtiyaç duyar. 

Maksimum arz’ın 21 milyon coinle sınırlı olduğu sistemde 2020 itibariyle, miktarın neredeyse %90’ının yaratılmış olmasına aldanmamak gerekir. Kalan coinlerin yaratılmasının yüz yıl kadar süreceği tahmin edilmektedir. Bunun nedeni, madencilik ödüllerini kademeli olarak azaltan Halving sistemidir.

Sınırlı bir arza sahip olmakla birlikte henüz tüm birimler dolaşımda değildir. Yeni coinler yaratmanın tek yolu madencilik adlı süreç ile mümkün olabilecektir.

Şunları da beğenebilirsin

Yorum bırakın

"Kriptomeydan - Kripto para haberleri, analizler, yatırım stratejileri ve blokzincir teknolojisi hakkında güncel bilgilerle kripto dünyasında rehberiniz. Bitcoin, Ethereum, altcoin ve kripto para piyasasının son gelişmelerini takip edin."

@2023All Right Reserved.Kripto Meydan